Nieuwsoverzicht

 • 27-4-2020

  Hey thuis, school hier! Over. Deel 5.

  Alweer de laatste aflevering van Hey thuis, school hier! Over. We hebben nu meivakantie en vanaf 11 mei mogen we weer naar school. Dan zien we elkaar weer en hebben we dit journaal niet meer nodig. In deze aflevering is te zien hoe meester Karel verrast werd door de leerlingen voor zijn verjaardag.

  Lees meer
 • 27-4-2020

  Marlies de Boer is per 1-8-2020 onze nieuwe directeur.

   

  In de eerste jaren van het leven van een kind, ontwikkelt dit zich heel erg snel. Fysiek, maar ook mentaal. Een groot deel van deze tijd, brengen kinderen door op de basisschool en misschien ook al in de opvang daarvoor. De basisschool is dan ook een belangrijk onderdeel voor de totale ontwikkeling van kinderen. Op de Terebint bieden wij een veilige en prettige sfeer als basis, waar uw kind zich kan ontplooien.
  Een kind is erg belangrijk voor ouders. Dit beseffen wij ons als school. Wij streven er dan ook naar om met u de samenwerking aan te gaan en zo uw kind zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling. Binnen samenwerking staat communicatie centraal. Die communicatie bieden wij door open, eerlijk en daadkrachtig te zijn.
  Onderwijs betekent voor ons dat wij kennis overdragen. Wij leren kinderen zichzelf te ontdekken, waarbij wij de kwaliteiten van kinderen stimuleren. Naast het zichzelf ontdekken, vinden wij samenwerken erg belangrijk. Ook dit laten wij de kinderen met enige regelmaat ervaren. Hiervan kunnen zij leren en ook succeservaringen opdoen. Wij werken eraan om de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de kinderen te vergroten. 
  Kortom: wij bieden op de Terebint een goede basis aan kinderen om door te kunnen groeien.

  Namens ons team, de ouderraad en de medezeggenschapsraad.

  Marlies de Boer
  Simone de Graaf
  Annet Klaver
  Susan Mascini

  Lees meer
 • 20-4-2020

  Hey thuis, school hier! Over. Deel 4.

  Alweer de vierde aflevering van: "Hey thuis, school hier! Over". Een uitzending speciaal voor en door collega's, leerlingen en ouders van onze PCBO-scholen. Om te verbinden en betrokken te zijn bij elkaar, zo lang de Corona-situatie duurt.

  ​In deze aflevering gaat juf Sabrina op safari op het nieuwe schoolplein, zetten Saar en Ridder net als meester Daniël de boel op de kop, vertelt meester Martin iets over het geheim van de beer en geven de leerkrachten en kinderen van De Gong en De Diamant ​Beemte een kijkje thuis en op school. Dit en nog veel meer in dit journaal. Kijk je mee? ​

   

  Lees meer
 • 14-4-2020

  Hey thuis! School hier! Over. Deel 3

   Daar is 'ie weer: een nieuwe aflevering van "Hey thuis, school hier! Over". Een uitzending speciaal voor en door collega's, leerlingen en ouders van onze PCBO-scholen. Om te verbinden en betrokken te zijn bij elkaar, zo lang de Corona-situatie duurt.
  In deze aflevering laat Sem Corona verdwijnen met zeep, praat juf Brigitte je bij over het schoolplein en juf Nadine over onderwijs-opvang op school, werkt Dirk Joost met zijn moeder thuis, leest Ecrin voor, oefent Tim zijn zwemtraining thuis, geeft meester Mark een kijkje in zijn dag. Dat en nog veel meer in deze aflevering. Bekijk hem snel!

   

  Lees meer
 • 6-4-2020

  Hey thuis! School hier! Over. Deel 2

   

  Daar zitten we dan! Thuis. Inmiddels al 3 weken. Hoe gaat dat nu? Op school, thuis? Bekijk hier de tweede aflevering van “Hey thuis, school hier! Over.” Een uitzending van PCBO Apeldoorn van en voor alle leerlingen en medewerkers over hoe het nu gaat. We delen elke week een aflevering, zo lang als de scholen dicht zijn. Kijk je mee?

  Lees meer
 • 31-3-2020

  Hallo thuis, hier school! Over. Deel 1.  Eerste uitzending ‘Hey thuis, school hier! Over.’
  Daar zitten we dan! Thuis. Al 2 weken. We gaan nu de 3e week in. Ruim 500 medewerkers die werken aan dat onderwijs werken nu vanaf thuis of vangen dagelijks kinderen op scholen. Ruim 5500 kinderen ontvangen onderwijs op afstand of via opvang op school. Hoe gaat dat nu? Op school, thuis? Bekijk vanaf nu de eerste aflevering van “Hey thuis, school hier! Over.” Een uitzending van PCBO Apeldoorn van en voor alle leerlingen en medewerkers over hoe het nu gaat. We delen elke week een aflevering, zo lang als de scholen dicht zijn.

  Lees meer
 • 17-3-2020

  Wat doen leerkrachten als de school dicht is vanwege het coronavirus?

  Lees meer
 • 8-1-2020

  Gezocht: nieuwe directeur voor De Terebint en gevonden!

  Bij PCBO Apeldoorn zijn wij op zoek naar nieuwe directeuren voor onze scholen. Ook voor De Terebint!
  In dit filmpje vertellen kinderen wie we zoeken, wat we vragen en wat we te bieden hebben. Wie komt er straks op die stoelen zitten? Bij PCBO Apeldoorn voel je je thuis!

  Lees meer
 • 15-12-2019

  Groep 8 maakt kerstbakjes

  Vrijdag 13 december heeft groep 8 kerstbakjes gemaakt bij het Zone College in Twello. Ook kwamen er leerlingen met allerlei dieren langs. Vooral de slang maakte indruk! Alle kinderen mochten hun eigen gemaakte kerstbakje mee naar huis nemen! Het was weer een gezellige morgen. En alle hulpouders: bedankt!

  Lees meer
 • 12-12-2019

  Sinterklaasfeest 2019

  Vandaag was Sinterklaas met 3 pieten op De Terebint. Het was een heel gezellig feest. De kinderen hebben genoten!
  Iedereen heel erg bedankt.

  Lees meer