Menu

Onze school

DSCF8641 highres

Experts voor net dat beetje extra

Op De Terebint werkt een aantal vaste experts. Kinderen kunnen bij ons terecht voor plusbegeleiding, kinderfysiotherapie, logopedie en dyslexie. Daarnaast zijn twee intern begeleiders vast onderdeel van ons team. Zij zijn verantwoordelijk voor de zorgstructuur op De Terebint. Zij hebben intensief contact met de andere experts bij ons op school, maar ook daarbuiten.

Interne begeleiding Terebint

Op De Terebint werken we met 2 intern begeleiders; Tatjana Laverman (bovenbouw) en Susan Mascini (onderbouw). Zij zijn verantwoordelijk voor de ondersteuningsstructuur op school. Daarnaast is er ook enkele dagen per week een onderwijsassistent aanwezig. Zij helpt in de groep, waar nodig tijdens de les of begeleidt kleine groepjes kinderen buiten het lokaal. Hierdoor is er tijd en ruimte om nog meer tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van de kinderen.

DSCF8805 highres 1

Veiligheid

Veiligheid vinden we erg belangrijk op De Terebint. Wij bouwen aan veiligheid voor ieder kind. Dan pas kunnen kinderen hun talenten ontdekken en ontplooien. Dan voelt eenieder zich thuis op De Terebint.

3 niveau's

Op De Terebint werken we in elke groep op minimaal 3 niveaus. De leerkrachten leggen dit vast in een groepsplan. De intern begeleider ondersteunt dit proces. Op deze wijze maken we het onderwijs voor iedere leerling passend. Door groepen handig te organiseren, houden we tijd over voor ondersteuning aan individuele leerlingen, groepjes en groepen.

DSCF8650 highres

Samenwerken

Leerkrachten en ouders kunnen bij ons terecht als er vragen zijn over de ontwikkeling van een leerling. De hulpvragen kunnen gaan over leren, de sociaal-emotionele ontwikkeling, opvallend gedrag etc. Dit doen we niet alleen; een goede samenwerking hierin is onmisbaar. In gesprek met ouders, leerkracht en vaak ook de leerling, zoeken we naar mogelijkheden om een stap verder te komen.

In overleg met ouders kunnen we ook hulp inschakelen van één van onze externe partners; een dyslexiespecialist, een schoolmaatschappelijk werker, een jeugdverpleegkundige, een logopediste, een fysiotherapeut, een orthopedagoog. De meeste van deze partners hebben kantoorruimte op De Terebint. Tenslotte werken we samen met het samenwerkingsverband PO Apeldoorn, waar onze school deel vanuit maakt.

Kom sfeerproeven

Een school voor je kind kies je niet zomaar. Natuurlijk wil je graag komen kijken, rondlopen en sfeerproeven. Dat kan. Neem gewoon even contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. Stuur een mailtje naar [email protected] en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je nu al meer weten? Blader dan alvast door onze digitale schoolgids.